Reisverslagen & foto'sKindernieuwsWie gaat er mee?Alles over de bootWaar gaan we heen?

 

 

 

De voorbereidingen

Na lange tijd van dromen & plannen maken, hebben we eind 2003 definitief de knoop doorgehakt; we doen het! Met knikkende kniëen hebben we het toen aan beide ouders verteld en waren zeer dankbaar voor hun toch nog begripvolle reacties. Begin 2004 hebben we onze bazen geïnformeerd. No way back, maar het voelde overwegend goed. Een hectische tijd volgde; lekker druk op het werk, we wilden 24 april ook nog trouwen en alle voorbereidingen voor de reis. De avonden en weekenden werden zeer efficiënt besteed. Niet alleen praktische zaken als de boot, verzekeringen, ons huis verhuren en de administratieve rompslomp, maar we gingen ook zwaar aan de studie. Diverse diploma's werden behaald: Vaarbewijs, Kustnavigatie, Marifonie (Marcom A&B), EHBO voor kinderen, EHBO voor op zee, Meteorologie, Dieseltechniek en Seasurvival. We volgden ook nog een privé cursus hechten & prikken bij "neef" Marcel.

We hebben geoefend op een kippenpoot en dit was het resultaat.

Bas links Hilda rechts

Hopelijk hoeven we dit niet in praktijk te brengen onderweg! We hebben voor de zekerheid een enorme EHBO/medicijnvoorraad aan boord (met veel dank aan Marjon Putmans!). En dokter Marcel is onze remote huisarts het komende jaar, een prettig idee.

Tenslotte bezochten we de Vertrekkersbijeenkomst van het blad Zeilen waar we wat "reisgenoten" ontmoetten. Er wordt al druk ge-emaild om informatie uit te wisselen en hopelijk komen we elkaar vaak tegen in de diverse havens dit jaar.

En dan zijn daar opeens die laatste werkdag en de bijbehorende afscheidsborrels/etentjes. Heel gek om je baan op te zeggen, niet omdat je het niet meer naar je zin hebt of een beter alternatief hebt, maar om een tijd vrij te zijn. Rationeel is dat natuurlijk het domste wat je kunt doen. Ons plan werd ook pijnlijk concreet toen alle benefits ingeleverd werden; laptops, mobiele telefoons, printer, fax, kopieerapparaat en leasebakken. Slik!

Lekkere station...Dag Basaab

We hebben ons huis verhuurd aan Suzanne, Chantal, Michiel en Remy. Ze hebben beloofd goed voor ons huis te zorgen en dat al in praktijk gebracht door de tuin op te knappen. De housewarming van ons eigen huis hebben we helaas gemist!

Contract

En toen konden we gaan verhuizen. Met grote dank aan Rob van Dijck, die de mooiste en warmste dag van het jaar gezellig hielp sjouwen.

Na de foto mag de stoel in de auto, Rop

Eindelijk wonen we dan op de boot, tijd om te vertrekken. Maar niet voordat Sidney ons alles verteld heeft over de boot...

Oooh, zit dat zo...

... en we uitgebreid afscheid hebben genomen tijdens de zonnige borrel op 6 juni op het terras van café "Voor Pampus" in Muiderzand.

Ik zal jullie missen!

Wel gek dat we al onze gezellige vriendjes, vriendinnetjes en familie niet of weinig gaan zien het komende jaar... Gelukkig kwamen Carolien, Bas2 & Isa nog even eten aan boord.

De postbodeLijkt wel een vliegtuig

Op maandag 14 juni was het dan eindelijk zover. We gooien de trossen los; we zijn vertrokken!