Reisverslagen & foto'sKindernieuwsWie gaat er mee?Alles over de bootWaar gaan we heen?

 

 

 

Juli - België & Engeland

Het eerste buitenland ontmoeten we in Oostende. Na een aantal dagen BF 7 in Breskens is er een dag met minder wind, ofwel, geen wind. Dat is dan weer het andere uiterste. Papa Hans vaart mee, en heeft zoals je kunt zien een heerlijk relaxte dag.

In Oostende gaan we nog even lekker uit eten met opa Hans en oma Ria om afscheid te nemen.

Opa Hans & oma Ria

Joost de Boer kwam donderdagavond in Oostende voor een lang weekend aan boord, met het idee om mee te varen naar Engeland. Vrijdag zijn we lekker blijven liggen in de haven en hebben we heerlijk mosselen gegeten. Zaterdag leek het weer goed en zijn we vertrokken richting Dunkerque. Het ging echter zo voorspoedig dat we zijn doorgegaan naar Calais en ja hoor: we werden beloond met een dikke BF 6 pal tegen. En als je dan vergeet de luiken goed dicht te doen krijg je dit:

Joost Hoost

De volgende dag Frans stokbrood en croissants gehaald en vertrokken richting Engeland. Halverwege vervangt de vlaggenman de Franse voor de Engelse vlag

Joost Hijst

en we letten even niet op, waardoor we bijna tegen een containerschip opvaren....

Aaargh...

Het voelt, door alle stormen die we de laatste dagen hebben moeten doorstaan (in de haven), als een geweldige prestatie om in Engeland aan te komen: champagne momentje!

Joost Proost